Close

La nostra història

L’estiu del 2015 ens trobàvem a Mali quan vam conèixer la Djouma, una nena que vivia davant del centre mèdic de N’Gabacoro Droit. El petit hospital presentava un panorama desolador: forats al sostre, llits trencats, cables penjant, escassetat de recursos, i un cobert mig ensorrat que va resultar ser la sala d’espera.

 

Quan vam sortir, en xoc, vam anar a visitar una família que vivia davant d’aquell hospital. Va ser allà on vam conèixer la riallera Djouma: 

«La mare m’ha dit que es diu Djouma. Djouma. Un raig de llum, un cant a la vida davant de la mort que he notat a prop a l’hospital.»

Un mes més tard, vam rebre la tràgica notícia: s’havia apagat una llum a Mali.

«La Djouma tan sols tenia cinc mesos. Va morir de malària; vivia davant de l’hospital. No puc parar de pensar.»

La pàgina del diari de la Laia d’aquell dia va ser el detonant d’allò que estava a punt de començar: unes setmanes després i gràcies al suport de CC ONG Ajuda al Desenvolupament vam decidir fundar el projecte Djouma. Ens vam proposar el repte ambiciós d’acceptar la petició que ens havia fet el seu equip mèdic i, d’aquesta manera, reformar l’hospital.


Un any després, vam fer realitat el nostre somni i objectiu: el 13 d’agost del 2016 vam inaugurar el centre mèdic reformat de N’Gabacoro Droit:

«Tanco els ulls i em veig arribant a N’Gabacoro Droit un any abans. Aquesta vegada ens apropem a un centre mèdic nou, sense forats al sostre ni cables que pengen aquí i allà.

Djouma: un cant a la vida que segueix sonant en els altres.»